Open brief aan een collega

Beste collega,
Je hebt op je site leuk materiaal staan dat ik graag zou willen gebruiken.  Mijn complimenten. Maar je hebt er een copyrightteken © bijgezet.
Nu weet ik niet waarom je dat tekentje erbij gezet hebt. Maar ik vind het wel lastig want ik kan jouw mooie materiaal niet gebruiken omdat je het auteursrecht uitdrukkelijk wil toepassen.
Ik kan je dus ook niet vertellen of je materiaal in de les bevalt, want ik mag het niet van je gebruiken. Want dat betekent het copyrightteken op je site toch?
Misschien heb je goede argumenten om toch je auteursrecht te willen handhaven op je website, dat is jammer, maar het is dan maar zo.
Misschien wil je eigenlijk dat ik en andere collega’s je werk toepassen en in de klas gebruiken. Dan is dat copyrightteken © een hindernis.
Je kunt je copyrightteken gewoon weghalen en er een teken van copyleft of van creative commons voor in de plaats zetten. Dan kan ik je materiaal fijn gebruiken, en met mij je collega’s. Ik zou dat erg op prijs stellen.
Het is belangrijk dat je op je site aangeeft welke rechten je wilt laten gelden, want als je er niets op zet zijn de wettelijke auteursrechten van toepassing.

 

Een gedachte over “Open brief aan een collega

Reacties plaatsen niet mogelijk.